picáboo

Jag hittade de här bilderna och jag tycker dem var så himla fina! Jag brukar aldrig fastna för bilder så här men jag älskade verkligen de här. Bilderna är med i ett editorial i februarinumret av amerikanska Vogue.
Fotografen är Raymond Meier.




 


The prom

I mina drömmar skulle den perfekta balen vara i Vadstenaslotts största balsal, massor av heliumballonger, blommor och bra musik.

 Jag har dessutom hittat min drömklänning, åh den är så galet underbar och fin! Det tråkiga är att jag har hittat den från ”the redcarpet” och det finns inga mönster till den. Men det måste gå att lösa, jag måste hitta en master på att sy heltenkelt!

 
Snart ska jag och Emy gå och träna, vi ska pumpa galet. Det bli mitt andra träningspass den här veckan så om jag tränar i morgon så har jag gjort något från listan, haha uch!

 ciao


krossa

”Krossa” fingrarna för mig Tack men nej tack, det behöver ni faktiskt inte göra för mig. Bara korsa dem det räcker fint, jag lovar. Den här veckan ska jag vara effektiv! Och om jag klarar det och det ska jag då ska jag bleka tänderna. Hookar du då Emy?!

 

Här kommer min ”att göra lista”

 

Gå till skolan varje dag, hela dagar! ( )

Köpa gymkort ( )

Träna minst tre gånger ( )

Skicka efter min tidningar ( )

Jobba med mitt projekt arbete ( )

Bli klar med 5 filosofer ( )  

Bli klar med 5 engelska bok recensioner  ( )

 

Önska mig lycka till ciao


En bal på slottet

Idag försvann jag från facebook, i alla fall för ett tag! Jag har tänkt på det ganska länge, jag har verkligen inte tid att ha koll på vilka som har pets eller en farm, eller vilka som är ”gifta”.  Nej vill jag veta något får jag reda på det ändå!  Dessutom ska de bli skönt att slippa alla sjuka ”taggbilder”, facebook är över för mig!

 Jag kunde inte somna i natt släkte lampan vid 0400 så jag sov länge i morse och jag går fortfarande i någon form av dimma.

 Balen, balen, balen den har snurrat i mitt huvud sedan i somras. Det är farligt mina förväntningar är stora, väldigt stora. Jag köpte min klänning i Kina, det finns bara en enda och den är min love. Men i vilket fall så är klänningen underbar men jag vet inte om det är den rätta för mig, det känns inte som jag kan bära den rättvist… Så nu kollar jag på andra klänningar främst från the red carpet och hoppas av hela mitt hjärta att någon kan sy upp min dröm. Att jag inte har någon kavaljer är också ett störande moment krossa fingrarna för mig, tack!



sooooommar


Malta

I kväll är jag ensam hemma, det firar jag med thaimat love it. För övrigt är det dan före dan före skolstarts dagen . Jag har faktiskt pluggat lite idag braaaavo!

Men jag tänkte att jag skulle skriva in en Malta notis. Jag är inte helt säker men jag tror det här är tredje eller fjärde dagen av min tre veckor långa ” Malta språkresa tid” som var dem sista veckorna mellan juli och augusti 2006.
Jag väljer bara ut en liten del av anteckningen men det här var faktiskt en av mina bästa kvälla 

”Idag har vi varit på stranden som vanligt, det är jätte varmt i vattnet nästan 30 grader jag låg med F, F och P dem är verkligen jätte snälla. I kväll är det typ disco vi får väl se vad som händer ;)”

Senare

”Det roligaste i dag var på discot, Johanna, Linda och Abris kutade fram och kramade mig! Jag började gråta, vi torkade mina tårar och träffade två fransmän, fan vad roliga, haha vi pratade dö mycket”

 Jag kommer verkligen ihåg när jag såg Johanna, Linda och Josefine all oro jag haft dem senaste dagarna rann av mig. Det var ju min allra första resa utan några föräldrar och även om det fanns ledare så han man göra ganska mycket knasiga och ibland ångestframkallande saker, haha. Så när mina tre vänner stod där så ville jag aldrig låta dem gå igen, haha. Men så fick det bli. De bodde på typ camp/hotell och jag bodde hos en värdefamilj. Jag tycker verkligen alla som kan ska åka på språkresa trotts att det bara var tre veckor så mognade jag faktiskt sjukt mycket!

 Vi får se, någon annan dag kanske jag skriver om hjärtpojken som gav mig ett litet hjärta och blinkade med sina mörka spanjor ögon, haha ciao



När vi var och badade i en lagun(?) en dag, helta amazing


.

Förut kunde jag bjuda på mig själv bjuda på skadeglädjen, men inte nu inte än.

Mamma börjar sakta men säker få mig att mjukna inför att plugga vidare, hur? Jag vet inte, med en mammas list antar jag! Det har varit otänkbart, kanske senare men absolut inte nu. Jag har sagt att jag ska gå den bästa skolan, livets skola. Mamma kallar mig hippie och himlar med ögonen. Det är läskigt hur förutsägbart vissa saker faller sig, nästan komiskt men mest läskigt. På måndag börjar verkligheten, ut ur bubblan det känns som, hm, det känns så kan man säga. Nu ska jag läsa vidare ur ”ur dina ögon” jag tror den heter så. Vet inte vad jag tyckerom den jag älskar den för att jag måste men blir måttligt irriterad, men vi får se! På tal om inget så hittade jag min Malta dagbok jag tänkte att jag skulle lägga upp en notering här någon dag ciao

 Stöten soliga topplifft dagar, haha ;)


.

Den här kylan är obeskrivbar. Den är så surrealistiskt att jag går in i någon form av chock varje gång jag lämnar mitt duntäcke. Allt stannar och är tyst det går inte att fokusera på något annat en kylan som nyper tag och får hela kroppen att knottra sig.

Jag borde plugga, verkligen. Men jag gör allt jag kan för att slippa, bra JH’s fyra och en halvmånad till någon form av ”frihet”? Och jag klarar inte av att fokusera!



La familja hade en weekend i Vadstena i sommras, jag var nybliven brunett


jhs

I kväll har vi myst galet, mamma bjöd hitt sina närmsta väninnor och vi lagade jätte mycket plock mat, egen fiskade kräftor, krabba, italienskt, ostar och en flaska bubbel, perfekt. Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på film ciao


Hejdå 2009

JH's 2009 års resumé

Januari
Åkte ”svart taxi” hem till Lindas place efter en hel galen nyårs natt, vi avslutade natten med spagetti och fiskpinnar. Det är mina först minnen av 2009, upplagt för ett galet år helt enkelt och det har det blivit. Minst sagt!

I januari längtade jag galet mycket efter Emy det var nog då jag längtade allra mest. När hon hängde i dem soliga staterna satt jag hemma och klagade över alla läxor, haha karma is a bitch och jag förtjänade det. Jag hängde med Jh’ Junior 24/7 Mot hennes vilja blev jag hennes lilla mamma, det värsta var att det blev mest tvärtom!

 Februari
Jag var inne i en fas där jag granskade mig själv inifrån och ut, flera gånger om till och med. Kylan och mörkret började ta kol på mig och allt kändes ganska hopplöst. Pappafyllde 40 och det firade vi på Teneriffa det var verkligen underbart, charter har sin charm.

 Mars
Mars under bara Mars, jag och Ebba packad resväskorna fulla med skidor, mössor och dunjackor och åkte mot destination Stöten. Jag hade helt otroliga veckor som innehöll allt, utan undantag, haha. Vi smög och fjäskade oss in på kvällarna efter som vi då inte hade åldern inne! Åkte skidor på lediga dagar, solade och lärde känna jätte trevliga människor.

 April
Jag hade inte sett Sjöösan på över en månad det var katastrof! Vi hände galet mycket och hade galet kul så klart. Det blev också klart att vi, mina bästa vänner och jag skulle bli Vadstenas hetaste och galnaste sambosar. April var bra helt enkelt.

 Maj
Välkommen du sköna maj, det var exakt så jag kände när jag tillsammans med Natalie, Linda, Ebba och många fler firade in valborg som var galet bra. Tyvärr såg jag inte mycket av Ebba den kvällen hon hängde lite mer privat på annat håll…
Vi hängde på slottsbryggan och i hamnparken på alla lediga stunder vi hade och hade vi inga tog vi oss friheten att göra dem, mycket sol, glass och bubbel och lite mindre skola, haha.
Gud, jag höll verkligen på att glömma Skottland Vs Berlin resan som var GLASSIG jag kan inte ens börja skriva om den för då slutar jag aldrig, LOVELY

 Juni
Det är min månad och artonårs ångesten började sakta gå över till acceptans, jag fick en jätte fin födelsedag som jag tillbringade med mina bästa, N&E. Dagen efter var det skolavslutning, efterlängtad med sorligt det var den verkliga början på slutet. Jag prövade mina vingar som nybliven artonåring och insåg att det var pretty good! Solade och badade och njöt av mitt sista sommarlov. Jag packade väskan full av hippie stuff för det blev dags för pirran och sommarens roligaste och galnaste men framför allt varmaste vecka. Vi hade en bilen och en husvagn och livet lekte.

Juli  
Jag jobbade på för fullt på hemköp, det var svårt men roligt och sakta men säker började jag slå varunummer i stället för mobilnummer när jag skulle ringa till folk. Jag slog av naglarna en efter en och tillslut sa jag farväl till mina lovers, sorligt men välbehövligt! Om jag inte missminner mig var det i slutet av Juli jag äntligen fick åka upp till norrlands mörka björn skogar och träffa min bästis som var blondare än någonsin vi hade några mysiga och soliga dagar. Rosén flödade både in och ut.

 Augusti
Skolan började och jag flyttade in i min allra första ”egna” lägenhet som jag delade med mina bästisar Ebba och Natalie. Det var underbart men ganska snabbt insåg jag att det var lite mer en väntat och i smyg drömde jag mig tillbaka till internatet där man bara behövde säga till när något saknades så löste någon annan det. Nu var det våran tur att byta glödlampor, städa toaletter och laga mat. Men jag skulle aldrig, aldrig byta bort det, men kanske ha en butler i garderoben?

 September
Kina resan hade kommit på tal och nu var det ett faktum jag skulle åka till Kina med Emy och Ebba, mina bästavänner, helt amazing jag gick mest omkring i en Kina dimma, fram till avresan den 11/9 väl framme levde vi loppan, alvarligt talat så kan jag inte beskriva med ord vilken helt galen och rolig resa det här var, once in a lifetime, underbar! Natalie var om möjligt sjukare än valigt och det sög jag saknade att ha min friska bästis vid min sida. Skolan rullade på helt okej i början men sakta började något, hm dåligt växa fram, nog om det! Det här är ju också Natalies månad  och den firades såklart, guch vad jag hade väntat på att hon skulle slå över till 18 år, tack!

 Oktober
Hösten är inte min grej och mörkret började sakta leta sig in även i mig. Jag blev nostalgisk och tillbringade mestadels av tiden i mina dagdrömmar. Men med mina vapendragare vid min sida har man aldrig tråkigt, vi solade galet på solarie öarna och levde Vadstena livet i fulla drag.

Jag hittade även en oväntad fyrbent vän, lilla Lancer som jag red lite till och från det var helt otroligt att få känna så mycket ansvar för den lilla hästen.

Det här är Ebbas månad och den firade vi också så klart underbart att få över även henne nu var vi alla enade EENJ <3

 November
Vi börjar närma oss slutet så gjorde även jag november var en av tolv månader varken mer eller mindre, självklart hände massa roliga saker en gosspel kör startades i skolan och jag och mina bästa hade några flippade stunder!

 December
Det var skönt när du kom det är skönare när du går! En underbar vintermånad med många ljus, glöggkvällar och mycket pepparkakor. Jag hade en jätte fin jul och lovet har varit prima. Jag har bytt rum och det är under renovering för tillfället allt glider. bye 2009 och tack för allt, ja ellr nästan allt..

Tack älskade fina vänner för ett helt otroligt fantastiskt år med många jätte fina minnen. Ni får mig att snurra. I love you!





 

Gott nytt år

 Löften
-Bal
-Student
-USA


RSS 2.0