Min hår historia

Mitt hårs historia. Jag vet inte hur många gånger under min livstid jag bytt hårfärg? Minst två gånger om året men jag skulle snitta på tre-fyra, helt sjukt så i dag tänkte jag bjuda på lite av min hår historia!

De hela började i femman, sexan eller sjuan det är lite suddigt, men i vilket fall så var det några ytterst oskyldiga, guld/ blonda slingor som startade denna besatthet av att bytta hårfärg. Och efter det har jag varit allt mellan nästan svarthårig till nästan vit, don’t try this at home!

Jag var galet blond/vit och jag älskade det, de var ju galet snyggt haha


Dessvärre, eller tursamt nog, sliter det sjukt mycket på håret att ha det så ljust så från mitt långa blonda hår var det snart kort och burrigt. Mamma beställde tid hos frisören och jag blev brunett.



Jennie, jag och stoffe på bilden! 14 år är bra år, eller! haha

Jag färgade håret i olika bruna 
nyanser men saknade det blonda, så under sommarlovet tills att jag skulle börja ettan blev det en lång process att få mitt hår ljusare...


Så när jag väl började så hade det en konstig färg med ljusbrunt överhår och mörkbrunt underhår, konstigt nog fick jag jätte mycket frågor och komplimanger om just den här färgen, vi kan kalla den alá Johanna, haha

Tro det eller inte så lätt jag håret vila ett tag. Sedan klippte jag av mig det och skaffade lugg


Håret började ta sig och min riktiga färg, låt oss kalla det ”Sverigeblond” började växa ut.

Ebba, Natalie och mitt Sverigeblonda/råttfärgade hår! haha

Jag la i lite ljusare slingor och köpte clipps detta var på mitten av ettan!


Jag älskade mina clipps och undertiden de satti växte  håret ännu mera och började arta sig riktigt bara, haha


N, jag, E och E tider my love haha

Sedan fick jag ett återfall och skulle absolut göra håret jätte, jätte ljust det började gå av och den onda cirkeln började sakta rulla igen! 

Det här är en minst sagt förkortad och förfinad version av min hårhistoria men det får bli så för i dag..


För dig E, haha

Jag sitter i skolan.
Natalie pratar med E.
Vi har haft en lektion på morgonen och ska ha en till allra sist.

Imorgon åker vi till götlaborg och det ska bli så sjukt nice.
Jag har klippt av mig håret.
Det är lite blondare också.
”Godisförbud” till praktiken!

Så här har jag det! För dig Ebba


EN DAG

I dag gick jag hem tidigare från skolan helt utan dåligt samvete! Jag gick på de viktigaste lektionerna och jobbade med matte som en galning + att jag har så sjukt mycket plugg inför imorgon + att jag har helt galet ont i bröstkorgen upp i nacken, skit läskigt.

 

Jag såg att kicks har 20% på alla mascaror, det passar mig perfekt, jag köpte förvisso en ny mascara föra veckan men det är den dåligaste mascaran jag någonsin använt och då, tillhör det till historien att jag är en mascara fanatiker som gått igenom allt från HMs egna upp till några av dem dyraste. Och ingen har varit så sjukt dålig som denna!!

 

Så dagens tips blir att undvik denna mascara!  Isadora- extra Volume


A S B A L L T

Jag är numera en av twitters flitigaste användare. Vill ni hitta mig så finns jag som jhsliv, enjoy.

Förövrigt är jag tekniken själv. Idag på tyskan kom vi på att jag kan skicka bilder direkt upp på facebook via mobilen asballt vi garvade i en timma när vi såg att jag omedvetet skickat upp en bild på mig ebba och natalie. Egentligen har jag inget att skriva men jag gör allt för att slippa plugga.. Men nu åter går jag bye



D E T S U R A Ä P PL E T

Jag sitter i skolan och pluggar. Jo, det är sant och jag känner mig till och med helt frisk! Hur udda?!

Men det är verkligen dags för mig att bita i, det så kallade, sura äpplet! Så jag får nog sitta här ett tag till, sedan ska jag hem och börja skriva på en underbar samhällsuppgift som handlar om Israel-  Palestina konflikten i love it


L O V E







I går fick jag äntligen träffa Emy, en månad är fyra veckor för länge, hahah!!
Igår gick vi och handlade och hann knäppa några fina bilder :)!!

hairmess

Jag har ringt runt till alla Vadstenas hårfrisörer ingen har tid idag! Förstårligt, men det passar inte mig så därför får jag lösa det här själv. Det som har hänt är att mitt hår är, inte fullt men inte alls den färgen jag ville ha. Jordgubbsblont, jag har alltid velat testa för jag tycker det låter så fint och det är fint men inte på mig och inte i dag. Jag vill vara blond helt vanligt blond!

 

Jag fick tag i en frisör men hon var så sjukt otrevlig så hon kan glömma att hon får sätta saxen i mitt hår. Betalar jag någon ganska mycket pengar för att fixa mitt hår då ska det vara som jag vill och det sista jag vill är att någon ska vara otrevlig, jag blev S U R!!

 

Nu ska jag fixa det här, ringa Åsa som numera är den ända som får röra mitt hår och boka en tid, plugga och sedan får vi se ciao



Fint men inte alls så jag tänkt mig!!!! HEJDÅ JORDJUBBSBLONT


a secret i'll never tell

I går åkte jag och mamma in till stan, mysigt, det tillhör inte vanligheten att mamma frivilligt lämnar kommungränsen, så det var mycket angenämt. Men nu är jag verkligen P A N K!! Jag är en periodare och nu de senaste veckorna har det varit förfärligt, helt sjukt, förra månaden fick jag låna pengar av mig själv, plus ett väldigt generöst bidrag från farmor som desperat försökte skydda mig från just det här, fattigdomen.

 

Mamma fick täcka upp de flesta av mina inköp men när vi hade kommit ungefär halvvägs försökte hon att dra sig ur, ”du får ju faktiskt ganska mycket egna pengar i månaden, Johanna!?!” då drog jag en Maria Montasami, ”Men mamma pengarna kommer ju hur som helst från samma källa, eller hur?!” Så kunde vi lugnt fortsätta, haha!

 

Det var förövrigt jag som körde och det gick faktiskt riktigt bra på vägen in. På vägen hem körde jag min första Mcd- Donken drive in, mycket lustigt både jag, mamma och donken personal garvade ihjäl sig när vi hoppade, eller som jag sa, kryp körde fram. Dessutom funkar inte förarfönstret att veva ner så jag fick klämma mig ur bilen hämta maten, klämma mig in och fortsätta. När vi kört en bit slog det både mig och mamma att, äta och köra förmodligen inte ingår i körskoleutbildningen, så då fick vi klämma oss ur och byta.

 

Jag hade planerat en mycket trevlig kväll med mina homies, tyvärr kom något i vägen så jag fick avboka i sista sekunden. Vad som hände,  that's a secret i'll never tell…..



Köpte lite kläder också men kameran dog innan jag han föreviga dem. Men det var några tunikor, en underklänning,äntligen, underkläder och några tröjor. Mycket nöjd.


love

i love you


skråll

I går när jag kom hem så kom det en liten bebis och mötte mig ”Skrållan”. Hon har även sovit med mig under duntäcket hela natten hon vet hur man ska spela sin kort rätt…

 

Hon kom till oss i tisdags, hennes husse var super allergisk och kunde inte ha henne kvar. Det är inte helt bestämt om hon ska stanna hos oss eller inte. Alla är jätte in love och speciellt Pontus, men vi har ju redan en hund så vi får se.

 

Här är hon i alla fall  




Girls

Girls just wanna have fun, men ibland blir det för mycket….

 

Ganska ofta när jag inte kan sova brukar jag kolla igenom alla kort som knäppts från hösten -07 fram tills idag, det är många. Vi har gjort så galet mycket, mycket av allt. Varit med i tidningar, blivit jagade av blottare, startat brand på internatet rest till mer än sjuländer och genom hela Sverige. Vi har bestigit berg och paddlat kajak i Götakanal. Suttit på slottsbryggan i timmar och haft många galna kvällar.

 

Ett minne som växt sig starkare och starkare ju längre tiden går var dagen förre vårat allra första gymnasiesommarlov. Vi var galet taggade, kvällen var varm och jag hade min favorit klänning, det var party time!

 

Vi bor i en småstad en håla. Här dricker människor hembränt till frukost (haha Vadstena är en av Sveriges mest kulturella städer men det passar dessvärre inte in) så när treorna frågade om vi ville köpa ”skitbra vin 20 kr/litern” Då kunde vi helt enkelt inte säga nej. Vilket kap, vi slog på stort också och köpte en femlitersdunk….. Vi köpte päroncider och kom igång.

 

Vi var bjudna på fest så vi hängde där ett tag, tills vi kom på den briljanta iden att Ebba precis fått sin jätte fina lägenhet. Vi kom dit, den var tom så vi la filtar på hela vardagsrummsgolvet och tände massor med ljus. Vinet började ta sin rätt, men hey femliter gör man inte slut på i första taget. Vi hade verkligen galet kul. Ett tag.

 

De hela slutade med att jag gråtande fick ringa sjukvårdsupplysningen, som i sin tur ringde internatföreståndaren, den bedragaren….

 

Så dåligt som jag mådde när jag vaknade nästa dag skulle jag inte ens vilja utsätta min värstafiende för. Katastrofalt. Trotts det hade vi en jätte mysig dag i en kajak på Götakanal vi var långsammast och kom fram 45 minuter försent. Ingen var glad, bara vi som inte kunde sluta skratta. När vi väl komtillbaks till skolan fick vi veta att rektorn väntade på oss….

 

Vad vinet var gjort på vet jag inte, men jag måste erkänna att det förmodligen var ”skitbra” efter som jag än idag har svårt för vittvin det smakar nästintill identiskt, speciellt torraviner.

 

Nu när vi kom lindrigt undan med en utskällning och varning. Och alla klarade sig helskinnade är det ett roligt minne. Och minne är allt det kommer förbli, aldrig igen ska jag göra så, vi gjorde det en gång. Aldrig igen.

Bilden hör ju absolut inte till inlägget men jag gillar den och hittar inga bjudbara bilder från kvällen, haha


Jag är på vägen

Snart ska jag dra iväg till Körskolan äntligen! Mitt veckans uppdrag har inte gått alls bra det var alldeles för svårt att låta mascaran ligga när jag stressar runt på morgonen så jag gav upp…

Mitt dagens tips är

Att varje morgon och varje kväll lägga på försvaretshudsalva  på ögonfransarna. Jag har gjort det i några veckor och jag älskar det! För det första så när man lägger på det på morgonen innan mascaran så bli fransarna mycket tjockare och vill man skippa maskaran någon dag så är det bara att böja upp dem superfint, samtidigtskyddas fransarna lite från ”yttre slitage”.

När jag var mindre brukade jag ha vaselin istället men bara på kvällen, det är så jäkla kladdigt och svår hanterat….

Nu måste jag springa till körskolan önska mig lycka till och håll er borta från vägarna! HAha ciao        


Kvällenstips

Jag har några bra saker/tips just nu så jag tänkte att jag kunde dela med mig av dem i fall det finns någon som läser…. Och om inte så kan jag ju läsa det själv.

 

Nummer 1

Varje söndag drabbas jag av den inte allt för ovanliga ”söndagsångesten” För att göra den lite lättare brukar jag tänka ut veckans utmaning tex: en vecka utan plattång, eller utan tv, sola minst tre gånger… Den här veckan ska jag ha en vecka utan mascara. Vi får se hur det går mascara är min bebis jag känner mig helt ögonlös utan den.

 

Nummer 2

Mitt andra tips är min ansiktsrengöring som ni förmodligen redan har efter som den var slutsåld i hela stan, tillslut hittade jag den hemma på apoteket. Neutrogenas 2-1 wash, mask. Som namnet säger kan man använda den både som en femminutersansiktsmask eller som en morgon och kväll rengöring. Den innehåller bland annat mentol som gör att den känns jätte fräsch. Viktigt dock att smörja sig ordentligt efteråt med en återfuktande crème     

 Här är den min käravän kostar mellan 55-70kr  Verkligen helt okej :)

Nu ska jag sova puss ciao


RSS 2.0