från en blivande sambo

Tjosan tjosan som bloggägaren själv brukar säga. Det är Sjööpuddingen, sjöösan, den sjöösjuka, Nat`s, Natta, Nattis eller värphålet som vissa ibland drar till med, som nu är igång och gästbloggar! Jag vet att ni har längtat, och därför känns det extra kul nu när jag är igång!!
Då var det dags för några veckor i Vadstena igen, och som alltid, oftast och förhoppningsvis , vi är enade som så många gånger förrut!
Den här gången är det snart dags för en trip , som också så många gånger förrut, och ni skulle bara veta vart vi hamnar den här gången! Jag kan säga att det är ett land där golfen och whiskyn föddes, och vårt andra resemål, ett land där korven som har ett annat ord kommer ifrån. Det sistnämnda är kanske inte bloggägarens favoritmat , men som vi alla vet så har ju nöden inga lagar och vad jag har hört så slank det inte bara ner en korv , inte två heller utan FLERA stycken uppe i stöten! Gottmos tyckte Johanna som smaskade i sig utan att ens tänka över att hon faktikst är skriven som vegeterian. Tyskland och Skottland är självklart resemålen! kan det bli bättre än bratwurst, golf, whisky och sina bästa vänner? Hm ja... whiskyn går att hoppa över, ( det är inte tillåtet med alkohol under reser och praktiker, därför testar man självklart inte ens på det :) ) Bratwursten går också att hoppa över, men sina bästa vänner, nej för tusan! Det går inte!

Lägenhet är fixad, och snart bor Ebba, Jojjo och jag tillsammans. Kan ju inte bli bättre ( om man bortser för alla sura dagar som vissa visst inte kan vara utan) tex! Idag vid lunchen fick jag iallafall ett tips på hur jag ( som tydligen påverkar sur-dagarna) ska undvika dom! Jag ska sluta fråga "onödiga" frågor enligt Johanna! Lätt som en plätt kan tyckas, synd bara att tipset kom 1,5 år försent och man har varit med om dagarna alldeles för ofta!





Trots alla sur-dagar, alla höga-dagar ( de sista veckorna har varit sjuuuuuuuka, helt utan tabletter! )


puss o så från en blivande sambo

Nu är vi äntligen enade mina bästisar och jag! <3

Gud vilken dålig bloggerska jag är, katastro,f när ska jag inse det så pass mycket att jag stänger bloggen helt? Nja det kommer nog att ta ett tag.


I vilket fall så har den senaste veckan varit en blandning av glass, skola, sol, hamnparken men allra mest alldeles underbar, äntligen efter fem veckor är vi nu en kvartett igen, " dem två vännerna och JH's".  Nu får jag vara tillsammans med mina bästisar 24/7 och det "äger" hahah!  


Jag saknar dig NSJ

Nu Natalie ska du få höra något som kommer få dig att längta hem. Jag vet ju att ditt "söderköpings hjärta"  bankar lite extra för att få åka runt eller "burna" som du brukar säga i halv risiga bilar och det var precis vad jag fick göra i går och inte med vem som helst.... Låt oss kalla honom MS, vet du vem jag menar då? Ledtråd; jag var med Josefine Södling. Värden är bra liten, du vet när vi brukar säga att om man pratar om människor man känner gemensamt så känns det som man känner varandra. Och du är ju den ända jag med säkerhet visste, att han visste vem du var, så jag hoppas det var ok att vi pratade gamla minnen, haha.  


Nej, jag skojar bara. Men jag saknar dig jätte mycket och jag står med mobilen i handen flera gånger varje dag med ditt nummer in knappat , redo att ringa innan jag kommer på att jag kommer vara ruinerad flera år fram över om jag ringer.


Puss


T I D E N S O M S T Ö T E N S B L Å Á

Hej, nu sitter jag på tåget, destination Valdemarsvik. Och som förutspått känns det lite jobbigt att lämna stöten och allt som hör dit, samtidigt som jag längtar efter att få komma hem, hem där jag inte varit på över en månad.


Jag tänkte att jag kanske skulle göra ett samandrag av vad som hänt sedan sist jag bloggade, men jag inser nu ganska snabbt att det blir lättare sagt än gjort. Vi har fått göra så mycket saker hela tiden så när jag tänker tillbaka ser jag bara ett varv att sjukt roliga händelser. Men jag ska göra mitt bästa och fatta mig kortfattat men jag kommer inte att kunna sätta rätt dagar på allt. Jag börjar bakifrån.


Fredag; Våran allra sista dag som "stötens blå" och jag fick vara med Joel hela dagen vilket var en upplevelse i sig. Efter ett antal snöbolls krig och lite av mina "skämt/ljug" så var dagen slut och det kändes inget bra alls men vädret var underbart så ledsen gick det inte att vara. Men när vi sa hejdå en sista gång till Torun så var tårarna inte allt för långt borta. Jag och ebba bestämde att vi skulle trösta oss med en riktig mys kväll i stugan.


Torsdag; Näst sista dagen och det var faktiskt också den jobbigaste, jag var ledsen hela dagen och oroade mig för hem resan. Det blev extra jobbigt när Jenny råkade kasta en snöboll på en av gästerna som blev galen, det var det värsta "vuxen utbrott" jag varit med om, uch! Jag varnade Ebba att en gråtattack var nära och jag var tvungen att ha socker, snabbt.


Onsdag; Det var som alla andra dagar den här veckan väldigt fint väder, över 20 grader i solen så jag och Carro tog skotern och åkte upp på topplift halva dagen, underbart. Det som kändes lite mindre bra var att Carro bara kört skoter en gång tidigare... först kunde vi inte starta sedan hittade vi inte gasen. Men sedan sakta, sakta började vi åka uppför i våra fula jofa hjälmar.  Senare var jag och Ebba med på barnens after-ski och det var en upplevelse, jag gillar barn men förstår varför föräldrarna betalar för att bli av med sina barn, om så bara för en timma!


Lördag/ igår; Jag och Ebba städade stor stugan och gick till backarna där vi hade en sjukt rolig dag, med mycket fika och mycket åkande. Vi passade även på att åka runt och säga hejdå till dem sista. Vi blev in ropade på kontoret i slutet på dagen där vi fick en liten avskeds present, en stöten mjukiströja, jätte gulligt. Vi beslutade efter mycket om och men att vi skulle dela på en pizza så vi tog med den ut och åt i solen, vi passade då även på att planera kvällen, som skulle bli en av dem galnaste, konstigaste och roligaste kvällar jag haft.


Kl; 23.00 står jag och ebba utan för köksingången till Brasset efter mycket, mycket om och men så smyger vi in och slinker smidigt förbi vakterna, tada vi är inne. Vi möter Helge, Fimpen, Jonas och hanns kompisar där inne och dansar hela kvällen. Våra söta beskyddare hoppade snabbt in som våra Bf när det kom jobbiga killar som inte förstod ett nej! Och det var ganska många. Ja, det blir konstigt att skriva om kvällen, men det var det bästa slutet jag kunde få på några av dem bästa veckorna i mitt liv! Tack snälla Ebba och Stötens alla blå för en underbar tid som jag alltid kommer att minnas.


Kram Johanna



Torun, Helge och Ebba en solig dag i stöten



JH,s i stötens blåá


GD

Tjosan, det var länge sedan jag bloggade men jag har inte hunnit helt enkelt. Vi jobbade våran sista dag och det kändes sjukt hur går det till... ingen som vet?  Jag orkar inte blogga nu men jag och ebb's har myskväll och kollar på troja i hennes stuga det är nice men nu vill jag sova god natt


RSS 2.0